Blancolån

Om du vill låna en lite större summa pengar utan säkerhet är blancolån något för dig. Du kan online ansöka om blancolån gratis, dygnet runt och få svar snabbt. Ett lån utan säkerhet innebär att långivaren utför en kreditupplysning på dig, och bestämmer därefter hur mycket du kan låna och vad kostnaden för lånet blir. Blancolån är ett så kallat högrisklån. Det beror på att det inte finns någon säkerhet och bankerna tar en högre risk när de lånar ut pengarna. Vid ett vanligt banklån lämnas oftast en bostad eller annan egendom som garanti i fall att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet. För ett blancolån ligger garantin i din privatekonomi. Vissa långivare beviljar även lån till personer utan fast inkomst eller med betalningsanmärkningar, men då krävs oftast att en borgensman garanterar att han kommer att betala i fall att låntagaren inte har möjlighet att betala sina amorteringar.

Återbetalningen sker oftast i amorteringar, det vill säga att en avbetalningsplan görs upp och låntagaren betalar tillbaka lite pengar varje månad. Ett blancolån kan även betalas tillbaka med hela summan på en gång om man har den möjligheten. För ett blancolån är räntan rörlig, vilket innebär att priset kan variera varje månad. Innan du lånar pengar ska du alltid ta reda på fakta om den effektiva räntan och hur mycket du kommer behöva betala varje månad. Ett blancolån blir billigast ju fortare du kan betala tillbaka pengarna. Om du inte kan betala en månad kan du få betalningsanmärkningar och lånet kan bli dyrare än vad du hade tänkt dig.

Du kan även ta ett blancolån snabbt online. Du kan söka efter det mest förmånliga lånet med låg ränta och en bra avbetalningsplan. För att ansöka om ett lån online eller via telefon måste du vara över 18 år. Efter en kreditkontroll avgörs hur mycket du får låna. Du kan ansöka dygnet runt och det är oftast gratis. Pengarna får du inom några dagar insatta direkt på kontot, till och med på lördagar. Var noga med att jämföra effektiva räntor och inte bara räntan för att få korrekta fakta om hur mycket lånet kommer att kosta.